Προπτυχιακά: Υγεία

BSc (Hons) Midwifery [Μαιευτική]

Διοργανωτής:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οκτώβριος 2024
4 έτη
Bachelor
Πλήρους
Ελληνικά

Περιγραφή

Σε συνεργασία με το: QUEEN MARGARET UNIVERSITY

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Midwifery στοχεύει στην προαγωγή της ποιοτικής και τεκμηριωμένης μαιευτικής, γυναικολογικής και νεογνικής φροντίδας, η οποία έχει στο επίκεντρο τη σύγχρονη γυναίκα και τις ανάγκες της και στην ενδυνάμωση της Ελληνίδας Μαίας, ώστε να μπορεί να επιφέρει αλλαγή και αναβάθμιση στην επαγγελματική κουλτούρα. Στοχεύει επίσης να εκπαιδεύσει Μαίες που πληρούν τα εθνικά και ευρωπαϊκά κριτήρια της Μαιευτικής, ώστε να εγγραφούν στους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς.

Η Μαιευτική είναι ένα εξελισσόμενο επάγγελμα του οποίου η συνεχής ανάπτυξη απαιτεί πληθώρα επιστημονικών γνώσεων και κλινικών δεξιοτήτων. Απαιτεί, επίσης, τη συνεχή πρόοδο στην έρευνα με τη συμβολή και άλλων επιστημονικών κλάδων (ιατρική, ψυχολογία, βιοιατρικές επιστήμες κλπ). Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του επαγγέλματος που απορρέουν από τις αλλαγές ρόλων και απόψεων της σύγχρονης γυναίκας, τις νέες προσεγγίσεις για την υγειονομική περίθαλψη και τις εξελίξεις στην τεχνολογία, απαιτούν την παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας για τις μαίες. Συνεπώς, ένα ολοκληρωμένο προπτυχιακό πρόγραμμα στη Μαιευτική θα πρέπει να έχει στο επίκεντρό του τη γυναίκα και την ενδυνάμωσή της στη λήψη αποφάσεων.

Γιατί να επιλέξω αυτό το πρόγραμμα;

✓ Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών και τα 4 έτη, με παράλληλη υποστήριξη στην αγγλική ορολογία.
✓ Το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα Μαιευτικής Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα το οποίο προωθεί την αυτονομία και την ηγετική θέση της Μαίας.
✓ Περιλαμβάνει περισσότερες από 2500 ώρες υποχρεωτικής κλινικής πρακτικής (απαραίτητες για την επαγγελματική αναγνώριση στα κράτη της ΕΕ), η οποία πραγματοποιείται στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων πλαισίων (κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα γονιμότητας, ΜΚΟ, κοινοτικές δομές κ.ά.).
✓ Υψηλής ποιότητας αίθουσα προσομοίωσης με ειδικά προπλάσματα νεογνών και εγκύου για άρτια προετοιμασία πριν την πρακτική άσκηση.
✓ Σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών σχεδιασμένο για να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά, τις δεξιότητες και τις γνώσεις των φοιτητών που αναμένονται από πτυχιούχους μαίες.

Πληροφορίες

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Midwifery προσφέρει όλα τα απαραίτητα προσόντα σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν στο επάγγελμα της Μαιευτικής. Οι απόφοιτοι μπορούν να:
- Εργασθούν ως Μαίες σε:
- Μαιευτικές κλινικές
- νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά),
- δομές οικογενειακού προγραμματισμού,
- κλινικές γονιμότητας
- υγειονομικούς και άλλους οργανισμούς,
- ερευνητικά κέντρα,
- εκπαίδευση
- Ασκήσουν ιδιωτικά το επάγγελμα ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
- Συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά πανεπιστημιακά προγράμματα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αποκτώντας επιπλέον εξειδίκευση.

Δίδακτρα

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.